neděle 25. srpna 2013

Ochutnala jsem - cottage a cottage light Blaník

Objevila jsem v Globusu novou značku své oblíbené pochoutky - cottage cheese :) Jedná se o značku Blaník, prodávanou Alimpexem, polský výrobek. Cena 12 kč.

Zde malý přehled:

na balení 150g
klasický
light
složení
tvaroh, smetana, sůl
tvaroh, smetana, sůl, modifikovaný škrob, zahušťovadla: guma guar, xanthan
obsah tuku
6,00%
3,00%
energie
702kJ / 168 kcal
510kJ / 122 kcal
bílkoviny
18 g
16,5 g
sacharidy
3,75 g
3,6 g
tuky
9 g
4,5 g
Jak vidíte, tak kromě tuků se výrobky moc neliší. Ovšem aby light držel pohromadě, musí být nacpán aditivy. Jinak by nám z kelímku vytekl....


Ochutnala jsem jako první light verzi a chuťově je moc dobrý. Připomíná madeťácký nebo milki line. Ovšem složení mě odrazuje. Proč do sebe ládovat škroby a podobně ;) 200 kJ ušetřím raději na pečivu - stačí si dát o 20g méně chleba/ a je to :) 

Samozřejmě dalším kladem klasické verze je to, že tuky zasytí na delší dobu a také ten 1 a půl gram bílkovin se počítá ;)

Takže? Dejte si raději klasickou verzi s tenčím krajíčkem chleba. Škrobů a zahušťovadel je kolem nás už tak až až....

5 komentářů:

  1. nejradši mám cottage z Penny:)

    OdpovědětVymazat
  2. cottage miluji, ale bohužel se jich musim vzdát kvuli střevům :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mě mrzí..ale určitě se najde nějaká fajn alternativa ;)

      Vymazat
  3. Tyhle jsem viděla už mockrát, ale nikdy je nekupuji, i když jsou levné, co je z Polska a ještě s takovým složením, když jsem si to na kelímku přečetla, vrátila jsem ho, zapamatovala si název a nikdy u mě v košíku nebude :D Jinak mám ale cottage moc ráda, nejlepší jsoi např. ty z Penny, od Madety nebo i z Lidlu, ale nemusím ani moc od Meggle, jsou takové suché, smetana nikde...=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já právě chtěla zkusit, jaké to je i na chuť. miluju madetu, pilos a milki line - pěkně se smetánkou. máš pravdu, že meggle je suché a na mě i kyselé...

      Vymazat