Ingredience:
Těsto
100g celozrnné špaldové bio mouky
50g ovesných vloček
1 žloutek (bílky byly k snídani)
200g podmáslí
trocha prášku do pečiva
cvrnknuto olivového oleje, agávového sirupu a datlového sirupu (všeho tak PL)
"Náplň" nebo jak to pojmenovat..prostě to navrchu
125g tvarohu z vaničky
50g podmáslí
130g jahod
Do malého pekáčku jsem si dala pečící papír (nesnáším vymazávání a vysypávání, protože si pokaždé posypu půl kuchyně a opatlám celé ruce), smíchala jsem ingredience na těsto, rozprostřela a pak jsem smíchala část jahod nakrájených na kousky s podmáslím a tvarohem a pokusila se to aplikovat na těsto. No, nešlo to, koláč/dort je "flekatej" ale to je fuk, zamaskovala jsem to jahodami na plátky :D
Pečeme na 180°C cca 45min podle výšky těsta ;)
mňam!:) nikdo učený z nebe nespadl, ale lepšíš se!
OdpovědětVymazatVypadá to dobře :) A jak Ti to chutnalo?:)
OdpovědětVymazathele po odležení super mňamka! zítra budu mít poslední 1/4 na sváču :)
Vymazat