úterý 24. září 2013

Cviky vlastní vahou - paže, prsa, ramena

A máme tu podzim a s ním první cácorky chorobu. Buď virozka, nebo zuby, každopádně dva dny teplůtka, která mi zhatila plány - musela jsem zrušit 2 hodiny cvičení s maminkami, které sestavuji pro partu kamarádek. Zacvičila jsem si místo toho doma a rozhodla jsem se podělit o to, které cviky v domácím prostředí jsou mé oblíbené a považuju je za efektivní. Vezmeme to postupně, od ramen a paží.

I bez činek se dá cvičit na paže a ruce. Dokonce i bez lahví s vodou či pískem. Prostě naprosto bez zátěže. Nezapomínejme, že jeden druh zátěže máme vždy k dispozici - vlastní tělo ;) A jaké cviky se nám tedy nabízí?

  • kliky - klasické pánské nebo dámské s oporou kolen, kliky široké na prsní svaly a paže a nebo úzké tricepsové
zdrojzdroj

  • kliky ve střeše (pike press) - zde dochází k většímu zatížení ramen a zad
zdroj
  • kroužení pažemi s dlaněmi nahoru, s dlaněmi dolů - rozpažíme a děláme malinké kroužky vycházející s ramen
  • spouštění na tricepsech - s hýžděmi ve vzduchu nebo na zemi se spouštíme ohýbáním loktů k zemi
zdroj
  • tricepsový klik na boku jednoruč
zdroj
  • prkno - super komplexní cvik, vydržte v pozici co nejdéle a trénujete ramena, hrudník, střed těla, stehna; prkno (anglicky plank) se dělá jak na natažených pažích, tak na loktech, přímo nebo na boku; vždy dbáme na rovná záda, lokty pod rameny, nohy máme opřené buď o špičky a nebo o kolena (začátečníci)
zdrojzdroj
zdrojzdroj
zdrojzdroj

Komplexní cviky se zatížením ramen
Níže pár cviků, kde zapojujete nejen horní polovinu těla, ale také střed těla a celkově zpevňujete postavu


  • angličák neboli burpee - všem známý cvik

zdroj

  • horolezec - ve vzporu na natažených pažích přitahujeme střídavě koleno k hrudi. Můžeme pomalu, kdy špičkou nohy ťukneme pod hrudníkem a nebo "běžet", kdy se špička nedotkne podlahy a hned jí střídáme druhou nohou

zdroj

  • přískoky v prknu - v prknu na natažených pažích výbušně přiskočíme nohama k hrudníku, tělo je stále opřené o paže a zas skočíme nohama zpět do pozice prkna

zdroj


Cviků je plno, stačí si večer při večeři trochu projít google a od zítřka můžete začít i bez činek tvarovat paže a ramena na léto do tílka ;)



Žádné komentáře:

Okomentovat