pátek 1. listopadu 2013

Červené fazole s kroupami aneb netradiční ale chutná dvojka

Včera jsem si udělala luxusní oběd a následně ještě luxusnější večeři :) K obědu jsem si zapekla kuřecí prsa se zeleninou, bramborem, light mozzarellou a vejcem. Jelikož jsem toto super jídlo chtěla i na dnešní oběd, rozhodla jsem se si ho večer "nastavit" jinou přílohou, aby mi na dnešek zbyla plnohodnotná porce. Rozhodovala jsem se mezi fazolemi a kroupami a nemohla si vybrat. Tak jsem si udělala obojí :)

Fazole jsem namočila cca 10 hodin předem. Poté jsem vylila vodu a dala je vařit na 30 minut do jiné vody. Kroupy jsem několikrát propláchla. Pak jsem vodu, ve které se vařily fazole, slila, nalila jsem novou a přidala kroupy. Osolila jsem to a vařila společně ještě asi 30 minut. Bez pokličky, voda se tedy vyvařila a mohla jsem přihodit i masovo-zeleninovou směs. Nerada totiž ohřívám v mikrovlnce když cácorka spí, abych jí nevzbudila. Celkově se tedy vařily samotné fazole půl hodiny a obojí dohromady také půl hodinky.



Porci jsem si udělala (v suchém stavu) 30 g fazolí a 30 g krup.

A co vy? Papáte luštěniny? chutnají vám?

5 komentářů:

  1. Já z fazolí červenou ledvinu můžu jako nejméně, lepší mi chutnají ty bílé třeba, ale i tak je sním, takovéto kombinace si dopřávám docela běžně a často (jakožto vegetariánka) a mohu potvrdit, že jsou fakt skvělé;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vidíš, pro mě to byla naprostá novinka, je vidět, že jsem konzerva a jím spíš tradiční jídla a kombinace a pak mě i takováhle malinko vybočující věc vykolejí do oblasti "netradična" :D

      Vymazat
  2. Právě ty fazole, které máš na obrázky, naprosto zbožňuji. Čím jsou fazole větší, tím víc mi chutnají. :P
    Nicméně teď už jsem dlouho luštněniny neměla, a to můžu fakt všechny. Nejčastěji doma děláme čočku nebo fazole, ve škole mi chutnala i hrachová kaše. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já mám vždycky období kdy něco jím hooodně a skoro denně a pak mě to omrzí a zas jím něco jiného :D takže teď asi přichází období fazolí a krup :D

      Vymazat
  3. Luštěniny jsou celkově skvělé :) v poslední době jsem si oblíbila červenou čočku :) Červené fazole jsem taky už měla a byla to mňamka :) Aspoň si mě navnadila na další jídlo :)

    OdpovědětVymazat