úterý 25. března 2014

Stanovme si správné cíle aneb zařaďme aktivní život do svého tréninku

Jaro je tu. Ačkoli teď pršelo a na horách napadl sníh, čas slunce, tepla a zpěvu ptáků se blíží. A kdy jindy než v tuto dobu je ten pravý čas přehodnotit svůj přístup ke sportu a dát tomu všemu zas trochu "zdravý rozměr"..?


Spousta lidí cvičí ve fitku, zvedá váhy, dřepuje a podobně. To je sport. A je to super. Já cvičím převážně vlastní vahou, ale taky především formou "lekcí". Dítko se v tu dobu motá okolo s ostatními dětmi mých skvělých cvičenek a my makáme. Je to parádní skloubení "zabití času" a tvarování těla. Děti mají program, na dvě hodiny "zabijeme" dopolední čas a navíc děláme něco pro sebe a svou figuru. Super. Ale se začínajícím krásným počasím plánuju trochu změnu. Chci ubrat. Chci snížit počet cíleně udělaných dřepů, kliků a výpadů a nahradit je výšlapem na Říp, jízdou na kole s cácorkou do Čelákovic a dnem stráveným v ZOO. Několikrát dokola a v různých obměnách ;)

naše vznikající tradice :) v břichu 14 dní před porodem a loni, v roce ;)

Jaro a léto je pro mě symbolem tzv. Outdoor aktivit a přirozeného pohybu. Trávit čas tím, co je člověku nejpřirozenější - procházením se, pobíháním, poskakováním, zdviháním dítě a zas jeho pokládáním (a zas a zas a zas a zas). Být aktivní, být naživu :) Nemít čas na mlsání "z nudy" a jíst pěkně venku ovoce a sendviče se zeleninou. Sem tam zmrzka, sem tam pivo, voda na žízeň z tepla a ne na "doplnění denní normy".

Takže šup, naplánujte si pár výletů a hned jak to půjde, začněte ŽÍT.

P.S.:článek nijak nenapadá profi a poloprofi sportovce, fitnessky a podobně. Je určen maminkám, tatínkům a taky pejskařům, protože pejsek je jako dítě a taky potřebuje užívat léta a výletů ;)

4 komentáře:

  1. A já si chci konečně koupit brusle, abych se také mohla outdoor aktivitám věnovat. :)) Loni mi zbylo "jen" kolo, ale i tak jsem si dala pěkně do těla. :)) Jezdili jsme vždcky s dědou (kterému bude mimochodem už 70 let!) po známé trase, cca hodinka cesty tam a zpět, v polovině cesty jsme si dali točenou zmrzku, a poté se spokojeně vraceli domů. To je zas něco jiného než posilovna a hopsání doma. :))
    Jinak bych také ráda víc chodila, hlavně s mou psí slečnou, ta je blázen do nejrůznějších procházek, běháníčka apod., takže ji budu muset pořádně uhnat, když bude krásně.
    Výlety miluji, takže se pokusím přemluvit přítele a rodinu, abychom letos více chodili po okolí, příp. vyjeli někam dál, kde bychom si mohli užít slunečného počasí a pohodičky. :))

    OdpovědětVymazat
  2. Výlety jsou super, zrovna v sobotu jsme celé odpoledne procházkovali v ZOO v Ostravě, která je mimochodem nádherná. Jinak procházky si užíváme občas i na horách nebo jen tak po městě s pejskem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já se do zoo praha s malou letos chystám aspon 5x ;-) už bude mrkat na zvířátka,těším se.

      Vymazat