sobota 12. dubna 2014

Sacharidové vlny, paleo, raw, primal, leangains, přerušovaný půst - co si o tom myslím já?

Poslední dobou jsem občas jak v Jiříkově vidění.... Internet se hemží tolika přístupy. Najednou většina z mých oblíbených bloggerek zkouší to či ono. Najednou mění přístupy a postoje a zavádějí různé typy "pravidlového stravování". Jí se podle toho kolik kdy máme sachrů. Nebo zda máme nebo nemáme okno na jídlo či na půst. Zda nám strava sedí do našich maker. "Je to zpracované? Tak to nee, já chci vše RAW.".."Je to podle pravidel Clean Eating?? Není? Tak to si nedám"..

 Zní to jako že to odsuzuju... Ale opak je pravdou. Můj postoj k těmto směrům je velice pozitivní a jsem strašně ráda, že je všude tolik informací. Jsem ráda, že lidé, kteří mají nějaký postoj ke cvičení a stravování ho umí překopat a změnit a zkusí něco jiného, aniž by to původní zatratili a odsoudili jako "to jsem to ale dřív všechno dělala blbě a teď najednou jsem bůh". Člověk se učí tím, že zkouší. Testuje co na něj jak působí, vyvíjí se, dělá správná i chybná rozhodnutí. Získanými zkušenostmi rosteme a postupujeme kupředu. A to platí pro všechny obory, odvětví a směry. A proto holky/ženy, prosím, dál zkoušejte a pište o tom a nebojte - odsoudí vás jen omezenci a blbci ;)

TĚLO NENÍ STROJ A KAŽDÉ JE ORIGINÁL = NEBOJTE SE TESTOVAT CO ZROVNA TOMU VAŠEMU SEDÍ ;)

zdroj obrázkuzdroj obrázku

zdroj obrázku

Hezký víkend ;)

P.S.: chystám se nastudovat Život bez pšenice (Mončo moc dík za inspiraci ZDE) a možná i něco ze získaných vědomostí otestuju na svém jídelníčku ;)

P.S2: koketuju s myšlenou zkusit i přerušovaný půst, ale to až někdy v létě, až budu moct před touhou po snídani utéct na ranní procházku s cácorkou...

7 komentářů:

  1. na IF se chystám taky, ale až časem a asi jen pár dní v týdnu...miluju totiž obří porce jídla...akorát si to nechám asi až na prázdniny,protože ve škole bych vypadala jako nenažrané prasátko :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to mám jen jako takové "jednou by to šlo zkusit" ale nebudu to hrotit ;-) s porcemi to mám stejně,potřebuju jíst a ne zobat :-P

      Vymazat
  2. Život bez pšenice jsem zrovna dočetla a vážně uvažuji nad tím, dát si měsíc dva striktně bez lepku, protože ty argumenty se mi zdají víc než přesvědčivé....za zkoušku člověk nic nedá. A taky souhlasím s tím, že člověk má zkoušet, co mu vyhovuje, i když je to často běh na dlouhou trať, takže je fajn, že je všude taková spousta dostupných informací.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já asi nebudu umět být tak striktní. Pečivo miluju,ale třeba nějaká očistná kúra by se mi povedola. No uvidím co kniha v pondělí,čeká na mě na poště ;-)

      Vymazat
    2. To chápu, já chci zkusit striktně hlavně skrz určité zdravotní problémy spojené s podezřením, že za ně může lepek, tak aspoň uvidím, na čem jsem :) A i kdyby lepek ten problém nebyl, minimálně je to pro tělo očista, jak píšeš. Ráda si pak přečtu tvoje dojmy :)

      Vymazat
  3. Je super, že k tomu tak přistupuješ. :))
    Já dřív hodně odsuzovala, aniž bych vůbec sama něco zkusila. Teď jedu paleo v kombinaci s IF a nemůžu si to vynachválit. Myslím, že ani nejde tak o nějaká pravidla, ale o to najít ten druh stravování, který našemu tělu vyhovuje. Proto teď hodně holek/žen prostě zkouší, aby to "pravé ořechové" našly. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně jak píšeš ;-) každej člověk je originál a každá situace v životě vyžaduje jinej přístup. Já třeba sach.vlny nemůžu riskovat bo bych z podrážděných nervů zabila své dítě. Stejně tak pořádné IF není pro mě možné když s malou vstávám ve 4-5 h a jsem na nohou do 22. ale proč si nevzít z každého toho směru něco a neposkládat si ten svůj :-P

      Vymazat