úterý 18. června 2013

Jak jsem pekla bez receptu

Dnes jsem zjistila, že mám doma mleté ořechy ještě z vánoc a tak jsem se rozhodla je nějak zlikvidovat. Nevím, co mě to popadlo, ale rozhodla jsem se opět péct a dokonce bez receptu :D

Vzala jsem 60g ořechů, 2 žloutky co mi zbyly z ranních míchaných vajíček (to jsem zas dojídala pórek, tak jsem si udělala 1 vejce a 2 bílky jako míchaná vejce), jedno vejce, přilila olej od oka, cukr od oka, trochu hladké mouky, trochu celozrnné špaldové mouky, trochu celozrnné žitné mouky, trochu slunečnicových semínek, trochu mletého máku (zbytek taky bude potřebovat zpracovat, ale to až při příštím záchvatu tvořivosti) a trochu prášku do pečiva. Míchala jsem, přilévala mléko a když se mi to zdálo jako těsto a i po ochutnání to chutnalo fajn (miluju ujídat těsta) tak jsem to nalila do silikonové formičky a pekla na 180°C do zezlátnutí...

Voaláááá :)

Celozrnný nasládlý žitnošpaldový bochánek s ořechy, slunečnicovými semínky a mákem je na světě :D

Esteticky nic moc, ale je to dobrý :) dala jsem si kousek na ochutnání s Carem s mlékem...


4 komentáře:

  1. Wow, vypadá roztomile. :))
    Já se do experientování většinou nehrnu, radši všechno pěkně podle receptu. :D
    Ale tobě se zadařilo. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já to většinou i s receptem podělám, takže tohle je fakt zázrak :D

      Vymazat
  2. já doma taky rotopedim, když je teď venku prano, místo toho běhu (jinak ty 3 km a kousek zvládám taky za 17-19 min i s chůzí ;) )to tě obdivuju, švihadlo totálně neovládám, to není moje parketa, ale chtěla bych to umět, vypadá to dobře :D to natrénuješ raz dva, já si takhle říkala u obruče (hula-hop), že to nikdy neudržim a teď to udržim jak dlouho chci a z nudy si přitom čtu :D

    OdpovědětVymazat
  3. švihadlo? no ty si blázen :D máš můj obdiv :) to je pravda, někomu teplo nedělá dobře :)

    OdpovědětVymazat