sobota 8. března 2014

"Když budu posilovat xxx, zhubnu v této partii."

Věčné téma. Zhubnout konkrétní špek na konkrétním místě. Lze to? Sorry, ne. Nelze. Špek na zadku se přímo dřepováním nerozpustí. Nepřetransformuje se ve sval. Nevypotí se. To, že dřepováním zhubnete, je způsobeno tím, že při dřepování pracují velké svaly a my jejich prací spalujeme hodně energie. Spalujeme. To ale není jen jediná cesta jak dostat tuk pryč. Ty cesty jsou dvě a jedna bez druhé nefunguje.

První cesta = KARDIO
Spalujte, dostaňte se do deficitu a tělo sáhne do tuků. Podrobností je na netu plno, takže já to rozvíjet nebudu.


Druhá cesta = POSILOVÁNÍ
Posilováním svalu a jeho posílením zvýšíte svůj kalorický výdej i při běžných činnostech. Je to snadné. Větší sval potřebuje pro svou činnost víc paliva. Takže pokud si dřepováním posílíme stehna a zadek, budeme při stejném kalorickém příjmu postupně hubnout, protože naše posílené svaly víc spálí ;-)

Výsledek? Závěr? Cvičte komplexně, nezaměřujte se ani na jeden styl, ani jen na jednu partii. Snažte se sportovat a obecně žít aktivně a když k tomu přidáte umírněnou stravu, kilča slezou ;-)

3 komentáře:

  1. Supr článek, hlavně s tou poslední větou naprosto souhlasím!! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Přesně tak to je. Kdyby se dalo konkrétním cvičením zhubnout/nabrat danou paritii, chodili by všichni jako ze žurnálu;)

    OdpovědětVymazat
  3. Pravdu máš ;-) a gratuluju k proměně se supertrenerem,seš dobrá!

    OdpovědětVymazat