neděle 2. března 2014

Touha po dokonalosti vládne světu

Pěkné pondělí všem :-)
Filosofické články moc často nepíšu, ale poslední dobou na mě doléhají spousty myšlenek, které musí ven. Nedávno jsem se přidala k nejmenované super fitness skupince holek na facebooku. Podporují se ve cvičení, radí si v jídle, motivují se k hubnutí. To vše je super. Našla jsem rady, podporu, spoustu inspirace a informací. Většina těch holek ví "vo co go", vědí čeho chtějí dosáhnout a jak. A já jsem vděčná, že mě přibraly do své party :-*

A kde je to pomyslné "ale"? Každý den se objeví pár dotazů, které mi přijdou tak zvaně "moc". Podobné téma jsem nakousla v nedávném článku, že všeho moc škodí, ale mě to prostě trápí. Obyčejné sportovní holky se snaží být jako fitnessky. Snaží se být na sebe přísné, zkouší sacharidové vlny, fázují tréninky, měří si míry, srovnávají se, počítají, hodnotí. Holky, klid ;-)  pojďme najít tu rovnováhu, abychom žily aktivním a zdravým stylem života, ale na každodenní bázi. Krásný článek je zde u Lucí.

Já sama jsem mladá matka a proto jsem se učím stát nohama pevně na zemi. Sacharidové vlny mě lákají, fitness vybavení doma a cvičení dvoufázově je můj sen, ale musím být rozumná a hospodařit s časem. Nechci teď fungovat tak, abych za pár let plakala, že to nejde skloubit s návratem do práce nebo s nemocí dítěte. Chci si najít trvale udržitelnou cestu, kterou nerozhodí dovolená, nemoc, Vánoce, oslava narozenin. Chci fungovat tak, aby mé dítě mělo zdravý vzor aktivní maminky, která zdravě jí a hýbe se pro radost.

Článkem nechci nikoho kritizovat, chraň bůh, ale chci oslovit ty z vás, kdo máte v porovnání s ostatními pocit, že se snažíte málo, a přomět vás pochopit, že to tak není. Že vedle profi fitness cesty existuje i zdravě umírněně okleštěná podoba a není nic špatného na tom, když se právě po ní vy vydáte.

Takže sportu zdar a hezký den ;-)

p.s.: obdivuju všechny, kdo jdou po té striktnější cestičce, ale můj obdiv nesmí znamenat pochyby o sobě samé, takže proto tento vykecávací megaslint ;-)  terapie a trénink sebepochvaly :-)

4 komentáře:

  1. Krásně si to napsala. Taky jsem se snažila za něčím hnát, ale nakonec jsem se rozhodla, že to nemá cenu. Pohybu se věnuju hlavně pro radost :)

    OdpovědětVymazat
  2. To je tak krásný článek :) občas to asi taky přeháním, ale když se vrátím půl roku zpět byla jsem úplný šílenec :O
    Předtím jsem se bála nezdravých věcí jak čert kříže, teď už si v menší míře dopřeju i je:)
    a fitnesskou se stejně stát nechci ani nemůžu, tak proč si život nezpříjemnit?:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. U tebe jsem obzvlášť ráda,že ses posunula trochu k normálu ;-)

      Vymazat
  3. Super článek! já se snažím držet těch ,,zdravějších" věcí, ale občas to opravdu nejde. No, člověk se ale nesmí vzdávat! ;)

    OdpovědětVymazat