čtvrtek 25. dubna 2013

Nedám si pokoj a pokouším se péct :)

Od mého posledního pokusu uběhl už nějaký ten pátek, takže jsem zapomněla, jak mi to nešlo a zkusila zas další pečící hokus pokus. Inspirovala jsem se ZDE u Pastelky, děkuji, ale udělala jsem jen polovinu množství. Pro jistotu. Přeci jen celozrnné mouky nejsou nejlevnější a jahod by byla škoda, kdyby se to nepovedlo :D

Ingredience:
Těsto
100g celozrnné špaldové bio mouky
50g ovesných vloček
1 žloutek (bílky byly k snídani)
200g podmáslí

trocha prášku do pečiva
cvrnknuto olivového oleje, agávového sirupu a datlového sirupu (všeho tak PL)

"Náplň" nebo jak to pojmenovat..prostě to navrchu

125g tvarohu z vaničky
50g podmáslí
130g jahod

Do malého pekáčku jsem si dala pečící papír (nesnáším vymazávání a vysypávání, protože si pokaždé posypu půl kuchyně a opatlám celé ruce), smíchala jsem ingredience na těsto, rozprostřela a pak jsem smíchala část jahod nakrájených na kousky s podmáslím a tvarohem a pokusila se to aplikovat na těsto. No, nešlo to, koláč/dort je "flekatej" ale to je fuk, zamaskovala jsem to jahodami na plátky :D

Pečeme na 180°C cca 45min podle výšky těsta ;)




3 komentáře:

  1. mňam!:) nikdo učený z nebe nespadl, ale lepšíš se!

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to dobře :) A jak Ti to chutnalo?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele po odležení super mňamka! zítra budu mít poslední 1/4 na sváču :)

      Vymazat