čtvrtek 18. dubna 2013

Pozitivní myšlení aneb mějme se rádi a chvalme se!

Dnes jsem byla s cácorkou na procházce od 10 od rána až do 18 do večera :) S přestávkou 14-17 u babi s dědou. Ale i tak to hodilo 22km. Uf. A hodně jsem přemýšlela. Dnes ráno jsem se totiž definitivně rozhodla skončit se 100 Burpees Challenge a ve chvíli, kdy jsem se tak rozhodla, tak mě nenapadlo "Vzdávám 100 Burpees Challenge" ale naopak "Jsem dobrá! Zvládla jsem polovinu 100 Burpees Challenge!". A vůbec se nestydím, že s burpees končím. Nestydím se, že jsem to nedojela do konce, ale naopak jsem na sebe hrdá, že jsem začala, vytrvala a dotáhla to až k dnešku, k padesátce!

100 Burpees Challenge jsem začala 26.2.2013, tedy 6 měsíců a 14 dní po porodu. Měla jsem morálku začít, poctivě jsem jí plnila a i když jsem byla nemocná, tak jsem svědomitě dodělala resty hned jak to šlo. A z tohoto pocitu, kdy jsem se rozhodla brát "neúspěch" či "selhání" z té opačné strany, mám velikou radost. Zkuste to taky. Zkuste si najít na všem co děláte to dobré. Nechce se vám cvičit? Jděte se projít a pochvalte se, že jste si pročistili hlavu a necvičili s nechutí. Máte chuť na něco dobrého? Přizpůsobte tomu ostatní jídlo dne a pochvalte se, že jste zvládli jíst pěkně a proto jste mohli bez výčitek odměnit.

Staré dobré přísloví praví, že nejlíp se člověk pochválí sám a nikdo jiný to za něj tak pěkně neudělá. A na tom něco bude :-P

Já se momentálně musím pochválit tedy za to, že jsem byla odvážná a do challenge jsem se pustila a také že jsem poznala chvíli, kdy mě přestala těšit, kdy jsem "narazila" na svůj pomyslný mantinel a dokázala bez výčitek říct, že jsem došla ke svému cíli. Nemusím se hnát za své hranice ;)...

...ještě to jdu napsat fitness-girl a pak konečně snad cácorka usne a budu moct jít do sprchy....

6 komentářů:

  1. Vůbec nevadí, že končíš. Říkáš to správně - zvládla jsi polovinu, a to už je co říct! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. díky. samozřejmě mateřství není omluva a ani výmluva, ale chce to znát a poznat své hranice ;) challenge ale budu sledovat až skončí, jsem zvědavá na nějaké video!

      Vymazat
  2. To víš, že jsi úžasná, Jani!
    Já ani do té padesátky nedošla kvůli zdravotním problémům, ale i tak jsem ze sebe měla super pocit, už kvůli té disciplíně a zodpovědnosti. :)) Jak bude vše v pořádku a budu se na to cítit, rozhodně se do toho zase pustím. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kriss dík, úžasná ne, jen se snažím se takhle motivovat a najít si na sobě to pozitivní, že jsem něco dokázala a tak :) dej se brzy dokupy!

      Vymazat
  3. 50 dní je super :) já se na to už taky vykašlala, ale nebyla jsem tak daleko jako ty ;) .. jsi skvělá :) líbí se mi, jaký na to máš pohled ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuju, snažím se žít veseleji a těšit se z maličkostí :)

      Vymazat