pondělí 15. dubna 2013

Z extrému do extrému

Dnes jsem měla opět pokec s kamarádkou/matkou, která se vrhla do Jill a maká na sobě. Do teď žila aktivně, ale vyloženě cvičení se nevěnovala. V začátcích jejího cvičení asi před měsícem jsme řešily jak cvičit, kdy a tak. Teď jsem se jí snažila vysvětlit, jak NEcvičit, jak to NEpřehánět...propadla Jill jako já. Začala cvičit 2 várky denně. Místo aby si vážila toho, že ačkoli nebyla ani oplácaná, tak ubrala na cm (což mě se nedaří), tak jí připadá pořád, že je to málo. Že nemá ty výsledky co viděla na netu. HOLKY, je rozdíl, když začne s Jill Američan s obezitou a holka, která se hýbe (i když neorganizovaně) a má jen pár špíčků!!! "Kde nic není, ani smrt nebere". Važme si hlavně toho, že si zlepšujeme kondici, nezadýcháme se, budeme zdravější a je nám u cvičení fajn.

Dalším bodem jsou časté dotazy mých kamarádek, jestli "nevadí, že budu cvičit jinak než radí Jill" a jestli to cvičení "pak bude fungovat"...opět to chce se uklidnit a ujasnit si, že Jill/Bob/Zuzka Light nejsou bohové, kteří mají patent na cvičení. ANO jsou to trenéři s úžasnými úspěchy, ANO mají školy, kurzy, certifikáty, ANO jejich cvičení má výsledky, ale pořád by mělo převládat to, že cvičíme pro radost (hlavně my matky na plný úvazek) a cvičení by neměl být stres, toho máme s dětmi podle mě dost...

Takže prosím, pokud jste z extrému, kdy jste necvičily, přešly do stavu, že se chcete uhnat, tak vězte, že tělo není blbé. Jakmile ho přepínáte, tak se lekne a nepustí :) "Bacha, je zle, stav nouze, krize, je třeba si držet zásoby zuby nehty". Zvolněte, dejte se 1x týdně volný den jen s procházkou nebo plaváním nebo blbnutím s dětmi (nebo s úklidem v tempíčku) a uvidíte, že tím získá cvičení zas trochu jiný rozměr :)..nehledě na to, že budete mít tendenci zamakat víc, abyste si vynahradily to "flákání" a tím pádem budete cvičit i trochu intenzivněji a efektivněji.

Toť vše, snad jsem se nikoho nedotkla, vše mám z vlastní zkušenosti ;) Méně je i ve cvičení někdy více :)

2 komentáře:

  1. Tak s tímto nemohu nesouhlasti.
    Ono je třeba to nepřehánět.
    Sama jsem si prošla fází, kdy jsem měla tendenci cvičit ráno i večer, ale naštěstí jsem se včas dokázala uklidnit a zakázala si to. Tělo už po jednom cvičení bylo utahané, takže pochybuju, že by mělo sílu ještě na nějaké podvečerní hopsání.
    Bohužel někteří lidé si to neuvědomují a chtějí výsledky hned, co nejrychleji. Potom to dopadá zle, nu. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On si tím asi projde každý a asi si i na tu správnou míru musí přijít sám... ;)

      Vymazat