neděle 8. prosince 2013

Váha aneb horská dráha?

Jen tak jsem si vyjela graf vývoje své hmotnosti od března 2012. To jsem byla ve 4.měsíci těhotenství a vážila cca 64 kg. Před otěhotněním jsem měla něco pod 60 kg. Vrchol mé váhy, cca 73 kg, byl v období před porodem, ale naštěstí díky pohybu a těhotenské cukrovce (tady je to štěstí trochu v uvozovkách, klidně bych jí za pár dalších kil nahoře obětovala) už jsem víc nepřibrala. Po porodu se číslo na displeji celkem rychle snižovalo a cca v prosinci jsem byla na svých 60 kg.

Jelikož jsem kojila a malá je dost ďábel (plus jsem hodně chodila), tak jsem nakonec zhubla až na 55 kg,což už ale nebylo při mé výšce 173 cm nic moc pěkného. Shodou okolností jsem tuto nízkou váhu měla ve chvíli, kdy jsem začala zas cvičit. To bylo v průběhu února, když bylo cácorce půl roku. Čekala jsem 6 měsíců, kvůli kojení. Věděla jsem, že začnu makat hodně zvostra a bála jsem se o mléko.Nakonec se žádné drama s úbytkem mléka nebo koncem kojení nekonalo a váha šla nahoru. Se cvičením jde totiž u mě ruku v ruce navýšení jídla a nárůst svalů.

Momentálně mám cca 60 kg. Na InBody se chystám po Novém roce, abych měla motivaci se do toho opřít ;) a tady zas jedna dokumentace - fotka po včerejším cvičení.


4 komentáře:

  1. Já tě prostě žeru, Jani.
    Máš neuvěřitelnou postavu a to břicho. Luxus! ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-* dík, seš zlato, ale stále je na čem pracovat, věř mi. fotky vždycky lichotí ;)

      Vymazat
  2. Jano, Vaše postava je naprosto skvělá:-) mít takové bříško, to je sen, poradíte, jak jste toho dosáhla? Cvičím pravidelně břišní svaly, ale v poslední době mi připadá, že jsem se zasekla v jednom bodě a potřebovala bych poradit, jak se posunout dále.
    Děkuji Tereza

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrý den,děkuji za chválu. Největší zásluhu na břiše má správná strava, protože six pack pod tukem může být, ale není vidět ;) jinak cvičím převážně komplexní cviky - angličáky na všemožné způsoby, horolezce ve spoustě modifikací a obecně cviky ve vzporu a opačném vzporu, pak různé podlezy, ohýbání a přikrčování. Samotné cviky typu sklapovaček nebo zkracovaček tvoří naprosto zanedbatelnou část mého tréninku ;) Ani v nich nemám moc výdrž a sílu. Přeji hodně úspěchů v cestě za vysněnou postavou a formou, Janina

      Vymazat