neděle 21. září 2014

GP BATTERIES NIGHT RUN 2014 PRAHA

Včera 20.9.2014 jsem běžela svůj první závod na 10 km a to Night Run na pražské Letné :) zážitek to byl nezapomenutelný :)

Na Letnou jsem dorazila už kolem 16.hodiny, protože jsem musela "vypadnout" z domu, než se mi vzbudí cácorka z poo spánku. Nechtěla jsem aby dělala scénu, že odcházím. Hned po příchodu na místo konání akce začalo pršet. Nebe černé, po chvíli i hřmění. Paráda. Lilo solidně až cca do 18:30. V průběhu čekání na registraci a následně na start jsem si krátila ty 3 hodiny příjemným povídáním s kolegou běžcem a později i s kamarádkou Zuzkou, které moc děkuji za fotky (teda jejímu manželovi, který mi chudák i hlídal a nosil batoh).

Start byl poněkud rozpačitý, protože vypadával proud, ale nakonec jsme cca 19:40 vyběhli. S čelovkami, jako světlušky. Běželo nás 567 trať 10 km a dalších 408 trať 5 km (Avon běh na podporu boje proti rakovině prsu). Běželo se mi fajn, ale udělala jsem trochu chybu s stoupla si moc dozadu - víc než dva km jsem cítila, že běžím pomaleji než bych mohla a snažila jsem se dostat víc do tempa. Nicméně kdo ví, zda bych to v opačném případě nepřepálila a neběžela zas pomaleji na konci ;)

Terén co do stoupání/klesání byl celkem ok, ačkoli na kopce z Polabí zvyklá nejsem, tak jsem to dala. Ovšem louže, bahno, listy a klouzající schody nebyly úplně mňamka. Naštěstí se obecně moc nepadalo a zranění nebyla, takže dobrý.

Co se týká organizace - málo záchodů, malá úschovna zavazadel a dlouhé čekání, místy drobné nedostatky na trati (pochybení jedinců, kteří nedostatečně hlásili kudy se má běžet). Ale na to, že šlo o 1.ročník a počasí bylo vcelku na prd, tak si myslím, že může být organizátor více než spokojen ;)

Dopadla jsem takto: 
51. z 247 žen do 39 let
256. z celkového počtu 576 závodníků na trati na 10 km. 
Můj čas byl 0:54:28.946 
(ztráta na vítěze 0:19:55.514).

rozcvičení (abychom pak zas při čekání ztuhly) a jedna z cíle 




Níže print screen z RunKeeperu. To, že trať neměla 10 km je způsobeno nepřesností GPS v mobilu a asi trochu i zmatkem při zapínání a vypínání na startu. Také se povídá, že trať opravdu byla vzhledem k terénu kratší. Nevím.


Závod byl super a už se těším na další - 4.10.2014 mě čeká RunTour na Ladronce a opět 10 km - překonám svůj letenský čas? :)

2 komentáře: