úterý 30. dubna 2013

Švihadlování a posilování

Po svém úspěchu na InBody jsem trošinku změnila přístup k pohybu a dokud cácorku kojím, nebudu to tak hrotit. A tak švihám švihadlem a pak posiluju. Švihám se svým oblíbeným intervalovým časovačem Gymboss. Mám ho nastavený na 6 kol, 60sec a 40sec, takže to hodí 10minut skákání. Dnes jsem taky konečně zprovoznila své Kettler Digi švihadýlko, takže poprvé bez počítání v hlavě :) 865 přeskoků. Uvidíme, zda se budu třeba zlepšovat. Skáču minutu s meziskokem a 40sec bez meziskoku. Spálím u toho cca 80kcal (336kJ) což teda není nic závratného, ale spalování není priorita. Priorita je budování fyzičky a snaha dostat se na 1000 přeskoků bez meziskoku na jeden zátah.

 
Pokud byste taky chtěli dát svému cvičení digitální rozměr, tak obě věcičky stojí cca 500,-Kč, takže za tisícovku super výbava, která je skladná, vejde se všude, nic neváží a může krásně pomoct nejen při každodenním tréninku doma, ale třeba na dovču ideální ;) zahřátí při intervalovém skákání a pak intervalový tabata trénink a za 20min máte hotovo :)

A jako bonus - mě osobně skákání při intervalech s pípáním rychleji utíká ;)

9 komentářů:

  1. Digi švihandlo mám a skáč v seriích na rozehřátí před posilkou.

    OdpovědětVymazat
  2. Gymboss mám taky, ale švihadlo jen takové obyčejné staré už asi 10 let :D Ale pořád funguje skvěle! :D A teda - 1000 přeskoků naráz? To držím palce! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no mám na to do 14.8. :) dala jsem si sama termín kdy bych to ráda dala. Teď skáču těch 850 ale furt to není ono, no, jsem věčně nespokojená :-P kdybych měla dobré staré, tak digi nekupuju, ale takhle jsem do něj šla. Ono dobře švihá i bez baterky, jen tak :)

      Vymazat
  3. svihadlo je super vec teraz vsade vsimam ze ako dobre sa z neho chudne a mna by to ani nenapadlo :)
    Inak nezabudni uz len par dni do konca super giveaway: http://biancaprincipessa.blogspot.sk/2013/04/aprilova-giveaway.html

    OdpovědětVymazat
  4. tak takové vychytávky nemám :D ale myslím, že mi stačí moje obyčejné švihadlo :) 1000 přeskoků bych chtěla taky zvládnout! :D vydržím s chvilkovými přestávkami skákat klidně 20 minut, ale často se mi švihadlo zasekává o nohy, takže jsem pak hrozně vzteklá :D chci teď začít skákat častěji, abych se to pořádně naučila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já kdybych měla obyč, tak si taky vystačím, ale neměla jsem, tak jsem si nechala k narozkám koupit rovnou s počítadlem :) a taky se mi to zasekává, chce to tréénink ;)

      Vymazat
  5. Ja som ani nevedela ze nejake pocitadlo je na svihadle, super vecička :) Len cez realne svihadlo mi to nikdy moc neslo, mala by som to asi skúsiť ešte raz :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je to fajn, já kdybych neskákala před domem tak si k tomu pustím nějakou rytmickou hudbu a skákala bych déle. Takhle skáču 10minut a díky timeru, který pípá, mi to docela utíká :D ale s hudbou by to bylo lepší...

      Vymazat
  6. Taky se snažím posilovat střed těla a skáču přes švihadlo. A pak posiluji díky józe. Nedávno jsem si k tomu pořídil i pohodlné džegíny, abych necvičil v nepraktických teplákách. Osobně si myslím, že právě střed těla a jeho posilování je důležité pro stále se rozvíjející kancelářské profese, které mají střed hodně vyosený a nesymetrický. ;-)

    OdpovědětVymazat