pátek 3. května 2013

Kdo si hraje nezlobí aneb moje děťátko je krásně samostatné (zatím!)

Cácorka je zlato. Vydrží si hrát i dvě hodiny sama. A její nejoblíbenější hračka?
 
S tubou indulony si vyhraje i 10 minut v kuse. Posledních pár dní tráví 90% času vestoje u gauče, kde si hraje a povídá. Asi trénuje postávání u báááru :D ale po mě to nemá! :-P

A co už umí? Umí se postavit u nábytku, popojít okolo (třeba okolo gauče), přehmátnout z gauče na konferenční stolek. Sebrat ze země upuštěnou hračku tak, že si dřepne a zase si stoupne. Umí upadnout a neplakat. Umí se mi sápat po teplácích (i když je na sobě nemám a drží se mě za kůži) a potutelně se usmívat. Umí se chechtat jen tak ničemu a taky když jí lechtáme. Umí skvěle odhalit jakoukoli zapomenutou k hraní nevhodnou věc (ovladač na stole a podobně).

V čem je naopak tak trochu opožděná? No stále nemáme zub! Ani jeden! Ve skoro 9 měsících...pod dásněmi prosvítají, ale ne a ne se proříznout... (pro kojící matku ale docela pozitivní :-P )

V čem nejvíc zlobí? Momentálně v jídle a spaní. Nechce obědvat. Vzala na milost jen kašičky a přesnídávky, ale zeleninka je fuj. A nechce spát v postýlce. Běžně uspáváme i 30-60 minut, které trávíme tak, že cácorka řve vestoje v postýlce a já co minutu chodím za ní. Přijdu, položím na záda, dám dudu, pohladím, odejdu..ani nedosednu na židli a jdu tam zas...a takhle bojujeme s dopoledním i odpoledním spaním. Večer naštěstí dobrý, ale to je tím, že od narození chodí malá v 19h spát a asi už usíná automaticky.

Dnes je v plánu pěší výlet k babičce a dědovi (9 km tam a 9 km zpět, tak snad nebude pláč v kočárku jako včera odpoledne)

Žádné komentáře:

Okomentovat