úterý 5. srpna 2014

Jak ZDRAVĚ NAVÝŠIT svůj kalorický příjem

Jak ušetřit kalorie, Jak jíst dietně, Jak jíst bez tuku a vařit na páře.....samé rady jak SNÍŽIT příjem kalorií..ALE.....Poslední dobou se to netu hemží výkřiky zoufalých slečen a dam, že vědí, že jedí bod bazál, ale že "nedokážou sníst víc". Zaprvé jim chci vyjádřit svůj obdiv a závist, neb já mám problém přesně opačný :) no nic. No a za druhé pár mých tipů jak tedy dát tělu stejně jídla a přitom víc kalorií a jako bonus i více živin? (samozřejmě je tu ještě IIFYM /pokud ti to sedí do živin, tak si dej co chceš/ ale to je jiná písnička ;) )

Jednoduché tipy:
1.ovesnou kaši vaříme z mléka (můžeme přidat lžičku másla)
2.do jogurtu hodíme dopoledne banán, odpoledne pár ořechů a semínek
3.zeleninu zakápneme olivovým olejem (beztak se to bez oleje jíst ani nedoporučuje)
4.pečivo mažeme pod šunku máslem/žervé/lučinou
5.jíme i tučnější maso-vepřové nebo losos je super například
6.jogurty jíme 3-4% tuku, tvaroh polotučný
7.přidávejte si do kaší atd. lžičku arašídového másla pokud vám chutná

 

Konkrétní příklady:
Ovesná kaše (50g vloček ve vodě) vs bohatá ovesná kaše - 50g vloček namočíme na noc do 200ml mléka, ráno dolijeme vodou na požadovanou hustotu. Povaříme a přidáme vejce. Kaše je tak obohacená o bílkoviny i tuk. Pokud by nám vejce v kaši nechutnalo, můžeme místo něj vmíchat 50g tvarohu a lžičku másla. 125g tvarohu si necháme na druhou večeři a zbylých 75g si smícháme na sváču s jogurtem ;)



Bílý jogurt s ovocem je fajn. Ale zkuste si dát do jogurtu už ráno nasekané oříšky, slunečnici a lžičku kokosu. Nechce "rozmočit" a kápněte na to sirup nebo med ;) Opět přidáte zdravé tuky a tím i zvýšíte kalorický příjem.

 

Nebojte se zdravě navýšit své kalorie a živiny, tělo to ocení. Jen kdy dostává co potřebuje, tak se může zbavovat toho, co nepotřebuje = tělesného tuku ;)






Žádné komentáře:

Okomentovat