neděle 7. září 2014

Power Run Challenge - Liberecká UNIVERSALMANIE.CZ

Běžet tento kondiční kombinovaný závod poprvé v Praze byla výzva. Jet si ho zaběhnout podruhé do Liberce ještě větší :) už jsem věděla, že mě čeká 6km běh prokládaný na každém kilometru 30 kliků do lehu a zvednutí paží a 30 dřepů s dotykem rukama pat plus chuťovka na závěr - 100m sprint. Už jsem věděla, že si sáhnu na dno sil, protože u tohoto závodu si ve frontě na překážku neodpočinete a ani vám nikdo jinak než hecováním slovy nepomůže ;)



Závod probíhal v rámci veletrhu v prostorách Tipsport Areny. Prostředí super - rozmanitý povrch a terén (dráha, beton, tráva, schody nahoru i dolů, běh do kopečka i pozvolné klesání). Počásko docela dobré, ale horko 34°C na sluníčku. Br. A to jsme netušili, že část trasy se běží podél betonové zdi, kde zleva pralo slunce a zprava sálala rozpálená zeď..no nic :)

Akreditace začínala 13:30 a já už ve 13:00 nervozně přistupovala k hloučku spoluběžčů. Měla bych říct "soupeřů"? Nene, toto je závod komorní a zážitkový, kde si člověk jde pokecat a pobavit se. Společně jsme se protáhli, já si pokecala s organizátory, kteří jsou moje krevní skupina (tímto je zdravím a děkuji!!) a ve 14:00 start.

Po cca 300m jsem zjistila, že jsem poslední. Nevadí. Nejsem žádný běžec, ale už z Prahy jsem věděla, že spoustu běhavců "přecvičím". A taky že jo ;) v zóně dřepů a kliků jsem plno závodníků předstihla a vyběhla jsem před nimi. Oni mě zas doběhli a tak stále dokola. Kolečko jsme běželi 3x. Postupně jsem se probojovávala dopředu a stahovala náskok ostatních. Do posledního kola jsme s holčinou, která to nakonec vyhrála, vbíhaly spolu. Samozřejmě mi utekla. V zóně jsme jí dotáhla, ale utekla mi zas. Před poslední zónou mě předběhla ještě holčina, kterou jsem nevědomky táhla celou dobu za sebou :) ale už nebyl moc čas na hrdinství, čekala mě závěrečná 100m sprint, takže poslední zóna nebyla o bejčení, ale o rozložení sil. Stovku jsem zmákla, doběhla bez poblití a neofiko výsledky říkají, že jsem byla z žen na 3. místě!

Závod byl super a ač nás běželo cca 30, tak konkurence veliká! Přijeli totiž samí oddaní universalmani a universalmanky :)

Jirko děkuju a už se těším na Brno!

A vy, pojďte si otestovat své schopnosti! Více info zde http://www.asociacefiremnichsportu.cz/akce/universalmanie

6 komentářů: