sobota 7. února 2015

35 km pro dobrou věc aneb Běh přes pražské říční mosty na podporu nemocných cystickou fibrozou

Dnešek byl výjimečný den. Mimo jiné i tím, že se jednalo o jeden z nejchladnějších tuto zimu. A tento studený den byl svědkem skvělé akce. Díky parádním lidem se konal sranda a pro zábavu běh ze Zbraslavského náměstí do Troji. Přes 22 pražských mostů a lávek. 35 km.

Sešli jsme se v 9:30 na Zbraslavském náměstí a nálada byla navzdory skoro -10°C super. Nadšení lidí viselo ve vzduchu a bylo vidět, že se všichni těší. A to, že cílem bylo uběhnout slušnou porci 35 km, kterou většina z nás nikdy neuběhla? No tím lépe! Sluníčko jako by to vědělo a svítilo jak o život :) Navlékli jsme se do oranžových klubových triček Klubu nemocných cystickou fibrózou, aby bylo evidentní, že jsme jedna parta a že běžíme pro jednu společnou věc.

V 10:00 se zavelelo "Jdeme na toooo!!" a oranžový had vyběhl. Popisovat trasu nemá smysl. Popisovat atmošku taky ne. Nelze. Kdo nezažil, nepochopí ;) Sranda, smích, vtípky, sounáležitost. Společný cíl a společný koníček. Holky z BŽB (Báječné ženy v běhu), 2 kočárky (jeden dokonce s dvojčátky) a pohodové tempo, aby nikdo neztratil síly a neměl pocit, že zdržuje. U mostů na sebe čekáme a fotíme se. Smějeme se. Hromadně čůráme v křoví :D No prostě na pohodu akce.

fotečky ZDE


Průběh centrem byl trochu horší. Zaprvé už byla cítit únava a zadruhé davy moc oranžového hada nechápaly a neuhýbaly moc ochotně. Ale doběhli jsme a z cca 50 běžců dalo celou trať určitě aspoň 30-40 statečných. A kdo se odpojil, tak nebyl srab, ale machr, že aspoň část běžel!!

Gratuluji všem, kdo se v sobotu rozhodli se sejít s podobně pošahanými lidmi a děkuji za nová setkání a poznání se s novými spoluběžci ;)

Žádné komentáře:

Okomentovat