neděle 21. června 2015

Trénink běhu v terénu aneb s kamarády na Svatojánské proudy

Za týden mě čeká Salomon City Trail 11 km závod. Už z názvu je jasné, že to nebude žádné kroužení rovinkami, ale půjde o závod typu "nahoru dolu" a to v krásném prostředí pražského Petřína. No a jelikož v Polabí toho "nahoru dolu" moc nemáme, vydala jsem se se svými kamarády běžci na prima výběh.

Občas někdo něco vymyslí, sezve pár šílenců a jede se. A tak to bylo i dnes. Sraz 8:30 na Smícháči a směr Štěchovice. Začalo to vesele - kluci vjeli blbě do jednosměrky a ani běžecká výbava a smutné oči pány policisty neobměkčili. Nu, aspoň že to bylo jen za dvě sta ;-) naloďuji se ke kamarádům do auta a jedééém. Cesta utíkala za štěbetání a vtipkování rychle. Stihli jsme i šíleně moc vychválit mého Trhlejšího parťáka, který se pustil do velice bohulibé činnosti a tou je grilování...

Vsuvka pro mlsné jazýčky - MOC doporučuji! Porce velice poctivé, ceny lidové, vše s láskou nakoupené, připravené, ugrilované a podávané a k tomu prima atmoška a možnost si pokecat na běžecké téma. Mazejte vyzkoušet - Malá Ohrada, ulice Na Hvížďalce 25, hospůdka Nostalgie ;)

Zpět k běhu (mám hlad!). Po zaparkování ladíme svršky, GPSku, přibíráme kamarádku Evu, která jela po vlastní ose a můžeme vyrazit. Cesta byla BOMBOVÁ! Pěšinka vinoucí se po vrstevnici s výhledem na meandry řeky, ve stínu s probleskujícím sluncem mezi stromy, výhled na chatičky nalepené na stráni...romantika jako prase ty voe, jak řekl kamarád :D Občas pauza na fotku, občas na video ;-) Celkem jsme uběhli cca 15 km, jedná se o okruh vedený po turisticky značené trase, takže nezabloudíte a určitě neprohloupíte, když se do Štěchovic vydáte.


Povrch je lesní cesta tak z 80% - kameny, místy bláto, místy suchá hlína, silnice tak 20%. Běžela jsem v Adidaskách s malinko hrubším vzorkem, ale i silničky by to ustály ;-)

1 komentář: