úterý 13. srpna 2013

Koláč s nektarinkou a smetanovou krustičkou

Opět mi to nedalo a jelikož jsem měla v krámě velké oči, nakoupila jsem nějak moc nektarinek. Samozřejmě začaly podléhat zkáze, tak jsem se rozhodla, že upeču koláč. A nebyla bych to já, kdybych se nenašla recept, který obsahuje samé ingredience, které nemám :D Inspirovala jsem se zde u mé oblíbené Zdravé mámy ALE...

Ingredience:
na těsto
hladká mouka 70g
celozrnná žitná hladká mouka 70g
dětská krupička 15g
cukr 40g
máslo 50g
kefír 50ml

na náplň
nektarinka
špetka cukru

na "polevu/krustu"
smetana 12% 70g
cukr lžička
žloutek

Z mouky, krupice, cukru, kefíru a másla vypracujeme těsto - já začínám vařečkou a pak to vzdávám a patlám rukama. Těsto dáme odpočinout na půl hodiny do trouby. Pak ho dáme do formy - já mám silikonovku, tak tam dám placatou kouli a rozmačkám rukama přímo ve formě a udělám malý rantlík. Pak poklademe ovoce, "osolíme" špetkou cukru a dáme péct na 180°C na 30 min. Smícháme cca 70ml smetany, lžičku cukru a žloutek a nalijeme na koláč. Dáme péct ještě na 15 minut.



Kalorické hodnoty: 5300kJ, bílkoviny 26g, sacharidy 166g a tuky 58g

4 komentáře:

  1. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  2. vypadá to krásně :) ta poleva je úplně jak fosforová :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je tím, že je to z domácího vajíčka :)

      Vymazat
  3. Máme na zahradě úrodu broskví, tak bych to mohla taky vyzkoušet a zkusit tam dát místo nektarinek ty broskve

    OdpovědětVymazat