středa 11. února 2015

2/3 domácnosti marod aneb jak se chráním, abych to ustála

Cácorka marodí. Chudák. Už od pátku. A není to ledajaké posmrkávání. Teplota jí 2 dny lítala k 39/40°C, kašel a rýma, hnus. No peklo. Pospávala mi u telky, koukala na pohádky a nechtěla jíst, jen pila. Jíst nechce pořád, horečky už nemá, ale chrchel a nudli jo. No a jako bonus lehl v pondělí večer i partner. Ženy pochopí, jak strašná jeho choroba je. Skučí skoro víc než to nebohé dítě :D nicméně, já jsem se rozhodla, že nasadím všechny zbraně a prostě neonemocním. No a zatím se držím.

Čím se chráním? Láduju se ráno Oscillococcinem, Echinaceovými kapkami, piju zázvorový čaj a zvýšila jsem denní dávku Celaskonu. Ve chvíli, kdy jsem pociťovala náznak kašle, jsem si fofrem dala Vicks nápoj a dobrý. No a samozřejmě jsem v den, kdy mi nebylo nejlépe, vynechala cvičení i běh a jen jsem se prošla. Doplňuji to dostatkem spánku a zatím to šlape. Samozřejmostí je samostatný ručník pro každého člena rodiny a časté mytí rukou ;)

Kdo má děti, tak chápe, jak úmorné je, když marodí. Po dvou dnech jim otrne a doma se nudí. A matky aby měly svatou trpělivost. My jsme doma 4.den a hrůza. Naštěstí se mi daří v době poledního spánku vypadnout na hodinku ven běhat/projít se, jinak by mě klepla pepka ;) Až bude chlap zpátky v práci, tak se toto moje venčení se posune na 15.hodinu, ale prostě já doma celý den NE-VY-DR-ŽÍM!

Takže vitamínům zdar a držte se!

1 komentář:

  1. Zcela naprosto chápu. U nás chrchle celá rodina a je to opruz! Já bych i řekla, že mě to odpolední venčení hodně pomáhá, že jsem ještě nepadla s nima :)

    OdpovědětVymazat