neděle 26. května 2013

Revoluce aneb z miminka se stává človíček

Cácorka už není miminko. Už je to velká šikovná holka. 3x totiž použila nočník :-P Samozřejmě omylem a nevědomě, ale i tak mám radost. Rozhodla jsem se na pokraji 10.měsíce začít s nenásilným tréninkem této aktivity a když se moje snaha setká s cácorky potřebou, je úspěch na světě. Nezávislý pozorovatel by z toho asi měl srandu, protože malá sedí na nočníčku, já sedím za ní, nenápadně jí držím, aby neodešla, ukazuju hračku a do ouška jí radím, že má dělat "čšščšščšščč" a "eeeeehhhh bobek" :D no srandy kopec, ale jinak to nejde.



Další novinkou jsou zuby. Já stále hledala a hledala dole (všem dětem rostou první spodní jedničky) ale moje holčička má už OBA horní zuby a teprve po nich jí začal růst spodní...takže její ožužlávání mých prstů se stává býti pěkně bolestivým.../jsem zvědavá kdy utnu kojení, haha/

No a do třetice všeho dobrého - k chůzi okolo nábytku se přidalo i pár kroků při držení za mé ruce. Zbývá mi posledních pár dní nebo týdnů jakéhosi pomyslného klidu než se rozeběhne, pak budu mít útrum. Docela se bojím, že mi začne odmítat kočárek=přijdu o procházky=přijdu o přirozený výdej energie=budu muset trochu snížit příjem..momentálně se pohybuju mezi 8.000kJ a 9.000kJ, což ale můžu jen díky tomu, že denně tak těch 10-15 km nachodím...no uvidíme...

Zítra k nám zavítají na návštěvu kamarádky s dětmi, tak jsem jim uvařila svou "specialitu" - kuřecí dušené s paprikou, mrkví a porkem na kari :) zítra k tomu udělám rýži a mňamka bude na světě. A jako dezert máme pudinkové poháry s ovocem - kompot broskve, kompot jahody, banán, pár piškotů a vanilkový, čokoládový a malinový pudink.



3 komentáře:

  1. No to se teda budou kamarádky mít! Máš to krásně nachystané. S miminkama je vždycky tolik legrace.. Hlavně ty drobouse pozorovat, jak rostou a učí se =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nejlepší je pozorovat je když o tom nevědí :) jak se soustředí na všechno a tak :)

      Vymazat