neděle 4. srpna 2013

Gauč a mazání aneb novinky z našeho života

Mám opět o starost víc. Moje malá šikulka se naučila lézt na gauč. Její první narozeniny se kvapem blíží (14.8.) a tak se asi snaží toho umět co nejvíc. Nejen, že chodí, ale zkouší doma na rovném povrchu běhat a za ruku chodí do schodů se střídáním nohou. Umí taky 5 zvířátek - pes dělá haf, ovečka bé, kráva bú, ptáček pipipi a kůň ihááá. U toho koně teda máme ještě rezervy, ale základ tam je. Pak se pokouší o "kování" do nohy na básničku "Kovej kovej kováříčku" a chytá se různě za hlavu při básničce "Brambora" (zkušené matky znají, nematky nebudu zatěžovat recitací)

A co je nového u mě? Přibrala jsem. Opět. Už nevím, co s tím. Aktuální váha je 58,7 kg a to mě vytáčí. Je to už skoro další 1 kg nahoře. Kde jsou ty časy, kdy jsem měla 55 kg. Něco bude asi ve svalech (snad!), protože teď víc posiluju a něco je tuk, protože už nechodím tolik s kočárkem = mám málo kardia.

Rozhodla jsem se, dát si na srpen takovou osobní "výzvu" - získat nové návyky a držet se jich ohledně péče o sebe. Pro ženy, které o sebe pečují to asi bude vypadat jako že jsem do teď byla hulvát a prase, ale ne každá trávíme ráda čas v koupelně :-P


večer i ráno si vyčistím pleť pleťovou vodou
večer i ráno si namažu obličej, krk a dekolt krémem
aspoň 3x týdně si namažu celé tělo tělovým mlékem
zkusím zařadit čištění zubů po obědě a uvidíme
budu pít víc vody (teď piju hodně čaje a meltu, ale ne vodu)






Ohledně postavy jsem se rozhodla, že zas pěkně zařadím švihadlo!! Pokud možno každý den aspoň 10 minut. Nějak jsem v tom vedru přestala skákat a přitom za 9 dní bych měla zvládnout 1000 přeskoků... ach jo. Opět něco co jsem nedodržela :(  Takže...
přestanu posilovat břicho - opět se stalo to co pokaždé: sval mi posilováním zesílil=zvětšil se a mám vypouklý pupek :(
začnu skákat denně alespoň 10 minut přes švihadlo
opět si budu odměřovat mléko do kafe (piju hodně kávu, Caro, Meltu a všechno pěkně s mlékem, což jsou kalorie navíc!)
konec jakémukoli mlsání
příjem držet v rozmezí 8000 - 8500kJ
                                              


Váhy a míry:
  • váha: 58,7 kg - cíl 57,5 kg
  • prsa: 83 cm - cíl NEZHUBNOUT
  • pod prsy: 80 cm - cíl NEZHUBNOUT
  • pas: 72 cm - ráda bych 65 cm, ale to mi tělo nedovolí, takže 70 cm stačí
  • přes pupík: 79 cm 
  • zadek: 92 cm - cíl 90 cm
  • stehno: 53 cm - cíl 50 cm
  • biceps: 25 cm

9 komentářů:

  1. Budu držet palce! :) a malá je teda pěkně šikovná :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda ty máš odhodlání :-) S tím posilováním břicha jsi mě dostala, že se zvětší? Tak už asi vím, proč se toho vypouklého břicha stále nemůžu zbavit, i když na něj cvičím hehe :-) Ať ti to jde a malá hezky leze a hlavně moc nepadá! (ta naše byla první měsíce, když se začala učit chodit stále domlácená :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na to posilko fakt bacha, mě to tak "funguje"..sval se posílí=zvětší...chce to posilovat břicho jen nepřímo - kliky, dřeky, angličáky a podobné srandy a úplně vypustit cviky na přímý břišní sval (sklapovačky, zkracovačky a jim podobné). Dneska jsem švího zazdila, ale zítra bude ;)

      Vymazat
    2. No já cvičím Pilates a tam je to na celý tělo, břicho vlastně zapojuješ po celou dobu + teda se dělá několik cviků vyloženě na břicho...Já mám to břicho větší vlastně furt (i před těhotenstvím jsem ho stále měla vypouklé), je to náš další člen domácnosti :-)

      Vymazat
  3. Páni, to máš nejen mlj obdiv, to já bych asi - teda určitě nezvládla, hodně štěstí a krásný den ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. držím palce ať se ti všechno vydaří :) taky bych chtěla začít se švihadlem, ale doma skákat nemůžu a venku v tom vedru..? :D .. malá je teda vážně šikovná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono to vedro je hrozně demotivující, ale skákat se v tom pak docela dá,jen začít se nechce, no. už se těším, až se zítra trochu ochladí, to si dám asi sérii švíha ráno i v poledne a večer ;)

      Vymazat
  5. Jani, držím palce, upřímně ti ten pohyb teď dokonce závidím, mám 3 týdny do porodu a nikdy jsem si nemyslela, že mi bude chybět třeba i obyčejné dobíhání tramvaje, nejsem žádný sporťák, ale už se těším až si budu moc poskořit, proběhnout se, prostě se trochu hýbat a né se jen valit :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neboj, to se po porodu za chvíli poddá ;) procházky procházky a procházky a budeš za chvíli fit ;)

      Vymazat