pátek 16. srpna 2013

Pitný režim

Pěkné sobotní ráno :) dnes jedno otřepané téma, ale opakování je matka moudrosti!

Co pít? Kdy pít a kolik? Hlavní je nepít ani málo a ani moc. Když je tekutin nedostatek, tak nejen že vás může bolet hlava, ale taky se zhorší stav pokožky a celulitida (těm z vás, kdo jí nemáte, tak gratuluji a závidím). Pokuste se denně vypít 2-3 l tekutin a to nejlépe čistou vodu, neslazené čaje (spíš ovocné než černé nebo zelené, protože v těch je kofein a ten není vhodný ve velkém množství) a nebo čerstvé ovocné či zeleninové šťávy (ovšem já třeba na to,abych si dělala fresh juice nemám ani čas, ani peníze a ani vybavení) :) Pokud pijete zbytečně moc, tak si zatěžujete ledviny a opět vás může i bolet hlava.


Samozřejmě pokud cvičíme, tak pijeme v průběhu cvičení adekvátně tomu, jak moc makáme ;) ale při cvičení doporučuju fakt jen zvlažit rty a napít se až po skončení aktivity - se žábou v břiše se cvičí o dost hůř než bez  ní ;)


Do pití se nepočítá káva a mléko. Káva odvodňuje (je močopudná) a mléko je zas spíš potravina. Pokud máte problém s dodržováním pitného režimu, naučte se pomoct si rituálem - ráno si rovnou udělejte k hrnku kávy i hrnek čaje. Doporučuju rooibos, ten je přirozeně bez kofeinu. Když vaříte nebo se jinak motáte v kuchyni, natočte si sem tam menší sklenku vody. Lepší je pít po malých dávkách průběžně než se nalemtat 1l najednou. Zkuste také jíst polévky, protože i to je možnost jak do sebe dostat tekutiny.


Přínosem dostatečného pití čisté vody je nejen to, že nebudete tolik mlsat (hlad je opravdu často převlečená žízeň), ale zlepší se vám i kůže, protože tělo bude pomocí dostatečného pitného režimu správně vyplavovat odpadní látky z podkoží ;)


Pěkný den ;)

P.S.: na celulitidu SUPER zabírá střídání horké a ledové sprchy, aspoň 3x (horká-studená-horká-studená-horká-studená), kdy dojde k pořádnému prokrvení tkáně ;)

2 komentáře:

  1. snažim se pít, ale nikdy mi to moc nešlo :) tu sprchu na celulitidu máš ozkoušenou? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ano, tu sprchu mám vyzkoušenou a fakt to funguje. chce to ale doplnit pitným režimem a občas se i namazat (nemusí se spešl krémem, ale promasírovat) a vydržet to aplikovat třeba denně 14 dní...fakt je kůže pak zdravější a hebčí - není to žádný kouzlo, prostě se pravidelně tím teplotním šokem prokrvuje a to jí svědčí ;)

      Vymazat