sobota 13. července 2013

Jogurtovo-celozrnný koláč (nejen) s broskví od Adele

Zas jedno "vykrádačské" pečení, tentokrát od Adele ZDE

Recept se mi moc líbil, protože je super easy a já jsem si to ještě zjednodušila. Dělala jsem to klasicky po svém - vše do jedné mísy a zamíchat :D Pekla jsem v silikonové formě o průměu 20 cm, na 180°C asi 45 minut. Po upečení se mi furt zdál nedodělaný, pak navíc spadl a splaskl, ale nakonec je super "mokrý" a dobrý!

Ingredience:

  • 250g bílého jogurtu
  • 100g celozrnné mouky
  • 10g prášku do pečiva
  • 30g cukru
  • 1 vejce
  • 1 broskev


EDIT 21.7.2013

Obměna - s barevným rybízem, angreštem a se změnou ingrediencí "co dům dal" :)
Jelikož mi došla celozrnná mouka a měla jsem i málo hladké, tak jsem dala 50g celozrnné hladké a zbytek obyčejnou hrubou, dosypala otruby, dala trochu mléka a pak ještě zbyteček dětské krupičky, které už bylo málo na kaši :D pokladla jsem rybízem a pak jsem zjistila, že je strááášně kyselý, tak jsem to zasypala 5g skořicového cukru. Právě se to peče, tak uvidíme, co ty experimenty s moukami udělají :D

POVEDL SE! Krásně vyběhl a nespadl ;) Pardon za (ne)kvalitu fotek, fotím jen mobilem, bo foťák si vzal táta na motovíkend s kámoši...




4 komentáře:

  1. Pane jo, jen sníst :))
    Mám ráda lehké moučníky!

    OdpovědětVymazat
  2. jéé, vypadá fajně, nemám doma broskev, ale mám ananas, tak zkusím ten :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. dělala jsem ho pak s jahodami a taky byl dobrý ;) jen se nelekni, fakt je "mokrý" ale aspoň se jím člověk nedáví jako některými nadýchanými buchtami ;)

      Vymazat