sobota 27. července 2013

Vedro s cácorkou

Ach jo. Těšila jsem se na léto, jak budeme chodit po výletech a opálím se a prd. Venku je extrém a moje dítko mu nehodlám vystavovat. Takže jsme doma. Asi jsem srab, ale představa pečícího se dítěte v kočárku a čůrků stékajících mi po krku a dekoltu prostě pro mě není lákavá.

Jeden jsme strávily u kamarádky, která má bazén, ale jelikož totál vedro vyšlo na víkend, tak nebudeme prudit jejich rodinnou pohodu. Navíc slunce i dost štípe a nerada bych malou spálila. Takže jsme už několikátý den vždy celé odpoledne zalezlé doma. Zatím to šlo, ale dnes začíná být horko i tady :( Ach jo ach jo ach jo.

Nevím jak je tomu v jiných krajích naší vlasti, ale tady v Polabí jsou lesy plné komárů, takže když bylo do 30°C a chtěly jsme jít na procházku do stínu, tak jsme pro změnu přišly otrávené - já s rukama vykloubenýma od odhánění písklavého hmyzu a cácorka zpruzená, že jí furt něco otravuje, šimrá a kouše na kůži...

Doufejme, že po zítřku kdy má být FAKT parno se to trošinku umoudří a bude se dát jít ven i jindy než v 7 hodin ráno.....

6 komentářů:

  1. Chápu tě, že nechceš malou vystavovat horku a obdivuju tě, že to vedro doma přežíváš :) taky doufám, že se trošičku ochladí, takových 25°C by stačilo :) a s komáry tě taky chápu, já se kvůli nim v Chorvatsku v noci budila, protože mi furt bzučeli u ucha :D a dneska jsem si napočítala jen na nohách 34 kousanců :( mám asi moc dobrou krev :D

    a děkuju za milý komentář :) přeji hodně štěstí s tím, aby ti ty 2cm zmizely :) v tomhle pařáku se to shazuje špatně :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já myslím, že prostě "anatomicky" mám dáno 70cm v pase a hotovo. Cvičím dost a špeku už tam moc není, takže prostě pas u mě neexistuje a mám smůlu. Ale pokud to bude to nejhorší v mém životě, tak je to dobrý :D

      My jsme si s malou naložily do kočárku repelent a gel na štípance, takže jsme ready, ale v tom vedru je to masakr, to fakt nejde.

      25°C ideální!!!

      Vymazat
  2. Taky to mame podobne, napustim pro malou na balkone bazen a je vystarano :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. my máme dětský bazének, ale cácorka si v něm ještě neumí vyhrát, je malinká a hned mi někam odchází a samozřejmě na slunce..tak jsme radši v chládku doma. Ale asi jí ho taky zas napustím a dám ho trochu do stínu..jinak mě doma klepne...i mě bolí tělo jak nemám pohyb a jen sedím a kroutím se nad pc, hračkami nebo nádobím..

      Vymazat
  3. Já už se na to léto zas tak těším :-) . Horko mi vůbec nevadí, s ním se dá něco dělat, ale se zimou ne. V létě se koupeme na zahradě v bazénu a doma máme klimatizaci , kterou jsem objednala ze Vzdušínu, takže se ochladíme v bazénu a pak zalezeme domů, kde je příjemně :-) .

    OdpovědětVymazat
  4. Dřív to bylo tak, že děti chodily na povinné školní plavání. Nevím, jestli je to dneska takhle, ale když už, tak by dítě mělo mít vybavení na plavání. Nakonec ho může použít i jinde než ve škole. Základ je plavecká čepice, ta zachrání vlasy, aby nebyly mokré. Plavecké desky nejsou taky od věci, dítě to nadnáší a učí se na tom plavat, tak to bylo aspoň za mě.

    OdpovědětVymazat